נפש האדם הינה מערכת סבוכה המושפעת מגורמים פיזיולוגיים, תורשתיים וסביבתיים ובאמצעותה ניתן להסביר התנהגויות עברייניות שונות. עבריינות נוער מושפעת גם כן מגורמים אלו: בין אם מדובר בביצוע גניבה, התמכרות לסמים או שמא פריצה לבניין – חשוב להבין את הפתולוגיה העומדת מאחורי פעולות אלו. לצד בירור הפתולוגיה, חשוב, כמובן לבצע התערבות בחיי הקטין ולסייע לו להשתקם.
עבריינות נוער: מידע מקיף
במקביל לכך, חשוב לדעת שפעילות עבריינית איננה שמורה באופן בלעדי לאנשים בוגרים שחצו את גיל 18, אלא גם קטינים מבצעים אותה. כאשר רשויות האכיפה מגלות פעילות עבריינית שהתבצעה על ידי בני נוער, עליהן לפעול בהתאם לנהלים בחוק, לעצור אותם ואף להביאם לפני בתי המשפט לצורך קביעת העונש. לצד מתן העונש, חשוב ללוות בני נוער אלו לאורך השיקום שלהם.
שיקום בני נוער שסטו מדרך הישר וביצעו פעולות עברייניות כולל, בין השאר, ליווי של פסיכולוגים וקרימינולוגים. תפקידם של אנשי מקצוע אלו מורכב, ראשית, מסקירת נסיבות חייו של הנער או הנערה: החל מהפתולוגיה האישית שלהם, לצד בירור דפוסי המשפחה שהשפיעו עליהם, כמו גם גורמים חברתיים או תרבותיים – פרמטרים אלו ואחרים הביאו את הנערים לביצוע מעשי הפשיעה השונים.
לחזור לדרך הישר
למרות הסיווג של פעולות עברייניות ככאלו המתבצעות אך ורק בשל מצב סוציו-אקונומי ירוד, פעולות פשיעה אלו מתבצעות במסגרות חברתיות מגוונות ובגילאים שונים. כאשר מדובר בעבריינות נוער, חשוב לחשוב על שלל ההיבטים של פעולה חמורה זו, ולמצוא דרכי שיקום שיחזירו נוער זה לדרך המלך. אם הנכם זקוקים לייעוץ או לליוויו של נוער עבריין ושיקומו – אתם מוזמנים ליצור קשר עם ארנון אדלשטיין, קרימינולוג וחוקר בתחום זה.